查看完整版本: [-- (香港好消息!)冇信用卡人士也可買石了! --]

猫人吧手机游戏论坛 -> 智龙迷城 -> (香港好消息!)冇信用卡人士也可買石了! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

jan1261 2012-12-10 03:20

(香港好消息!)冇信用卡人士也可買石了!

香港iTunes終於推出了Gift Card了,在7-11有售 分別有200 500 1000。本人試過是可用的,只要有一個日本轉香港的iTunes ac就能買了。不用再買超貴的日本卡了

kamapfer 2012-12-10 03:39
用信用卡一直很方便

jan1261 2012-12-10 04:16
有很多還是學生吧

leacam6 2012-12-10 16:03
我试过,银联的工资卡也一样可以,一直这么买,估计几次封号与黑卡密切有关,修改什么的还是其次

rosaroberto 2012-12-10 16:06
澳門能用嗎

mic180 2012-12-10 16:47
請問要如何使用?

bensonchoi 2012-12-10 19:51
我頭先試左轉返香港區....請問佢要打銀行卡戈到要點攪....如果都係要打卡GE...咁同用信同卡有咩分別?

jays0612 2012-12-10 22:09
求香港用信用卡方法詳細說明...我日本轉香港后入信用卡資料都被限購...

bensonchoi 2012-12-10 22:42
聽講限購只係2次購買時間要等24小時....即係你第23小時手賤點左去都要重計.....
以上只是傳聞聽返黎~~~

zht131415 2012-12-10 22:52
200是多少石头呀?

bensonchoi 2012-12-10 22:56
30左右

hello_abc 2012-12-10 23:09
1000元的計匯率可買兩次85石, 比現在5000日元GIFT CARD ~600HKD一張便宜好多
加上日本GIFT CARD做PROMOTION
估計很多代購日ITUNES卡的人要降價了

ryogishiki 2012-12-10 23:14
信和有间5000只卖535,不过35蚊都系钱

hello_abc 2012-12-10 23:19
ryogishiki:信和有间5000只卖535,不过35蚊都系钱[表情]  (2012-12-10 23:14) 

YAHOO BID有間500添, 不過仲要硬食多張1500先夠買85石
點都唔夠直接500HKD ITUNES平....

ryogishiki 2012-12-10 23:33
hello_abc:YAHOO BID有間500添, 不過仲要硬食多張1500先夠買85石
點都唔夠直接500HKD ITUNES平.... (2012-12-10 23:19) 

又係,都唔好俾人再搵笨。聽日打算去實驗睇下係咪真係更筍

ryogishiki 2012-12-11 03:26
bensonchoi:我頭先試左轉返香港區....請問佢要打銀行卡戈到要點攪....如果都係要打卡GE...咁同用信同卡有咩分別?
 (2012-12-10 19:51) 

输入有效的HK信用卡资料转完区之后,可以系付费咨询果度将付款方式改为无,而你睇返pad买石果度已经以港币计费,之后去用gift card买石啦。我吾清楚gift卡的充值代码是否能代替行用卡资料进行转区,愿意冒险的话可以一试。

bensonchoi 2012-12-11 03:51
咁即係同用信用於有乜分別?我一早係448買85粒!問題係如果無信用卡既朋友要點做!轉5到返香港,有giftcard有乜用?

ryogishiki 2012-12-11 10:56
bensonchoi:咁即係同用信用於有乜分別?我一早係448買85粒!問題係如果無信用卡既朋友要點做!轉5到返香港,有giftcard有乜用? (2012-12-11 03:51) 

所以就話唔知用Gift係轉區度係咪可以用囉?因為轉區陣時會有option要你填gift卡號碼,暫時未有時間實驗到係咪齋輸gift卡就免入信用卡資料。講真,條件允許問身邊有信用卡嘅親戚朋友借資料來一用,之後改返無就得啦…apple個系統就係更膠,不如一起林辦法啦

qq608949 2012-12-11 11:41
现在几乎都有信用卡

查看完整版本: [-- (香港好消息!)冇信用卡人士也可買石了! --] [-- top --]